sortav
HOME FOCI AUTÓ KOSÁR KÉZI PÓKER EGYÉB VIDEO LIVESCORE POLITIKA BULVÁR TOP 50 WEBMASTEREKNEK
sortav
sortav
sortav
  Sielok.hu
sortav
09:42Ski amadé: 69 millió eurós fejlesztések idén (Sielok.hu)
Ausztria legnagyobb régiója az idén sem lassít, ami a fejlesztéseket illeti. A hazai síelők körében is népszerű síterepek az idén összesen 69 millió eurót (kb. 21,3 milliárd forint) költenek fejlesztésekre és ebből 29 milliót (kb. 9 milliárd forint) a hóágyúzás javítására.
sortav
09:42Svájc: lavina zúdult a sípályára (Sielok.hu)
Az utóbbi napokban komoly mennyiségű hó hullott le a Nyugati-Alpokban, a francia, nyugat-olasz és svájci hegyekben. A közel méteres friss, de nedves és nehéz hó miatt mindenhol fokozott lavinaveszély van érvényben. A legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztást már mindenhol 4-esre minősítették vissza, de még ez is eléggé veszélyes.
sortav
09:42Szélvihar miatt Jasná és Vratná is bezárt kedden (Sielok.hu)
Komoly szélvihar söpört végig Szlovákiában tegnap. A szél fákat döntött az utakra, a sípályákra és a villanyvezetékekre. Ennek következtében lehetetlenné vált a síelés Jasná, Vratná és Tátralomnic pályáin is. A legnagyobb gondot az áramszünet jelentette, persze az utakat és a pályákat is meg kellett tisztítani a kidőlt fáktól.
sortav
  12-12
20:31Semmering: átmenetileg nem üzemelhet a síterep (Sielok.hu)
Az illetékes hatóságok a hétfői nappal visszavonták Semmering-Zauberberg síterep, más néven Hirschenkogel üzemeltetési engedélyét. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan ideig nem fog kinyitni a síterep. Fontos, hogy a szomszédban található másik semmeringi síterepen, Stuhleck, minden rendben van.
sortav
20:31Havazás havazást követ az Alpokban! (Sielok.hu)
Igazán nem panaszkodhatunk az utóbbi napokra vagy az utóbbi hetekre az Alpokban. A természet mintha figyelne arra, hol hiányzik még egy kis hó a szezonkezdethez, aztán gondoskodik az utánpótlásról. Az utóbbi napokban a francia-svájci-olasz határ közelében hullott nagyobb mennyiség.
sortav
20:31Tél van: 150 cm friss hó a francia hegyekben! (Sielok.hu)
Mivel bennünket itthon, Magyarországon most elkerül a havazás, döbbenten nézhetjük a nagy-britanniai, holland, belga, német és francia képeket. A havazás nagyon komoly gondokat okoz ezekben az országokban. Persze, ami az autósoknak bosszúság, az a síelőknek öröm, igaz csak hosszú távon.
sortav
  12-10
10:15Bükk: négy pályán lehet síelni Bánkúton (Sielok.hu)
Ezen a hétvégén ismét fogadják a síelőket Bánkúton. A pénteken mért 22 centiméteres hóvastagság a szombati havazás után 28 centiméterre hízott. A közelben lakóknak érdemes felkeresni a Bánkút Sícentrumot, hiszen igazi télies körülmények között tölthetik el a napot.
sortav
10:15Nagyon havas szezonkezdet a francia hegyekben (Sielok.hu)
Ezen a hétvégén újabb síterepek indították a lifteket Franciaországban. A hétvégén újabb havazás csapott le Franciaországra, amely nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb régiókban is befehérítette a tájat. A hegyeket már nem nagyon kell fehéríteni. Olyan vastagon áll a hó, mint egy átlagos szezonban a tél közepe táján.
sortav
10:15Ezek lettek 2017 legjobb síterepei (Sielok.hu)
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
sortav
10:15December 9-től a Lomnici-nyereg is síelhető (Sielok.hu)
Szombaton fogadja az idei szezonban először vendégeit a magas-tátrai Tátralomnic síterepe. Érdekesség, és ilyen már nagyon régen fordult elő, hogy rögtön a nyitás napján már lehet síelni a Lomnici-nyereg alatt, ahol Szlovákia egyik legmeredekebb és legnehezebb pályája található.
sortav
  12-06
22:12Olaszország: méteres hó hullott a hétvégén (Sielok.hu)
Természetesen nem az egész országra volt jellemző a méteres havazás, bár több olasz hegyen is vastag hóréteg alakult ki szombatra. A fantasztikus mennyiségű havat, idén már nem először, az olasz-francia határon található Piemont tartomány Cuneo megyéje kapta.
sortav
22:12Megnyitották a szánkópályát a Magas-Tátrában (Sielok.hu)
Az elmúlt hét havazásai után a december 2-i hétvégén már lehetett szánkózni a Magas-Tátrában. Egyelőre még csak hétvégenként nyitják meg a pályát, de ez hamarosan változni fog.
sortav
22:12Nemzeti Korcsolyázó Központ épül Budapesten (Sielok.hu)
A Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Nemzeti Korcsolyázó Központ létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázatot. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, egyben a bíráló bizottság elnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az uniós nemzetközi pályázatra nyolcan adtak be pályaművet, közülük kettő részesült díjazásban, három pedig megvételben.
sortav
22:12WinterFest - télnyitó fesztivál lesz Budaörsön (Sielok.hu)
Egy igazi télnyitó eseményt rendez az Intersport a téli sportok szerelmeseinek: egész napos Winterfest családi fesztivál lesz 2017. december 9-én különleges attrakciókkal a budaörsi áruház mellett.
sortav
  12-03
11:50Szlovákia: hidegrekord, már hat síterep üzemel (Sielok.hu)
Csütörtökön Szlovákiában is szépen havazott. Érdekesség, hogy nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb részeken is. A már két héttel ezelőtt is síelhető Vrátna mellé most újabb öt síközpont csatlakozott. Marad a hideg időjárás, a hóágyúk dolgoznak, a következő hétvégén újabb terepek nyitnak.
sortav
11:50Rekord: 2656 Mikulás síelt a svájci síterepen (Sielok.hu)
A svájci Verbier síterepe az idén is meghívta a Mikulásokat egy közös síelésre. Pontosabban mindenkit, aki hajlandó volt beöltözni az Mikulásnak vagy Télanyónak. A síterep megtett mindent, hogy minél többen jöjjenek el a Mikulás rekord megdöntésére.
sortav
11:50Miklós Edit magabiztos visszatérése (Sielok.hu)
Miklós Edit a 14. helyen végzett az alpesi sí világkupa sorozat szombati lesikló futamában a kanadai Lake Louise-ban. A pénteki vis major után olimpiai hetedik sportolónk magabiztosan sízett, és az elvárásai szerint teljesített. A futam győztese az amerikai Mikaela Shiffrin lett.
sortav
  12-02
20:45Bánkút és Nagy Hideg-hegy is kinyitott ma (Sielok.hu)
Visegrád után ma reggel a Bükkben található Bánkút, valamint a Börzsönyben Nagy Hideg-hegy is beindított egy-egy liftet. Ez utóbbi helyen komoly hótorlaszok alakultak ki a hegyi úton, úgyhogy itt csak gyalog, jobban mondva, túrázva lehet feljutni a hegyre.
sortav
12:16Zakopane: szombaton kezdődik a szezon (Sielok.hu)
Az elmúlt napok lengyel havazásai után a Zakopane feletti Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) pályáin is megkezdődik a síszezon december 2-től. Ritka kedvezőnek mondható a hóhelyzet a Lengyel-Tátrában, amit egy korai nyitással ki is használhatnak a lengyel síelők.
sortav
12:16Kálomista Gábor és a Megafilm lett Miklós Edit támogatója (Sielok.hu)
Kálomista Gábor és a Megafilm lesz Miklós Edit fejszponzora a hétvégi világkupa futamokon. A Magyar Sí Szövetség volt elnöke, aki az elmúlt 12 évben a szervezet sikereinek fő kovácsa volt, továbbra is segíteni szeretné Miklós Editet céljai elérésében. Kálomista Gábor elkötelezett abban, hogy a jövőben is támogassa világkupa harmadik sízőnket szorosan együttműködve a sísport fejlesztésében érdekelt szakemberekkel.
sortav
12:16Miklós Edit nem ilyen visszatérésről álmodott (Sielok.hu)
Rendkívüli módon kezdődött Miklós Edit számára az idei alpesi sí világkupa sorozat első lesikló futama pénteken, a kanadai Lake Louise-ban. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk 10 és fél hónappal sérülése után újra lesiklásban startolhatott, kétszer is, miután a pályán előtte kieső Lindsey Vonn miatt az első rajtja után megállították. Később újra elindulhatott, végül a 44. lett. A győzelmet az osztrák Cornelia Hutter szerezte meg.
sortav
12:16Visegrádon már mától lehet síelni (Sielok.hu)
Az utóbbi napok havazása után, kellemes meglepetésre, már lehet síelni Visegrád sípályáján. Pénteken 18 és 21 óra között az 1/a pályán, akciós áron, 500 forintért. Szombattól már egész nap (9-21) óráig várják a síelőket.
sortav
  11-27
04:08Ausztria: hatalmas hó esett vasárnapra (Sielok.hu)
Az idei őszre aligha lehet panasz, egymást érik a havazások az osztrák hegyekben, szöges ellentétet mutatva az elmúlt évekkel szemben. A magashegységekben már szeptemberben elkezdődött a havazás, akkor minden héten jelentős mennyiségek hullottak le.
sortav
04:08Hakuba (Japán): hóviharos szezonkezdet (Sielok.hu)
Úgy látszik, hogy lassan az észak-amerikai és a japán síterepek is kezdenek hómennyiségben felzárkózni az európai adagok közelébe. A héten Japánban hullott nagyobb mennyiségű hó és számos síterep kezdhette meg a szezont, valamivel korábban a szokásosnál.
sortav
04:08Képek: havazott a Mátrában (Sielok.hu)
Ma délelőtt havazás váltotta fel az esőt a Mátra legmagasabb régióiban. Szerencsére "száguldó fotósunk" pont a környéken tartózkodott és küldött néhány fényképet. A következő héten újabb havazásokra számíthatunk, ehhez még komoly hideg is társul a hét elején az Időkép előrejelzése szerint.
sortav
04:08Ausztria: havazás előtti szombati síelés (Sielok.hu)
Újabb havazás kezdődött meg az Alpokban. A hó ezúttal is nyugatról érkezik az Alpok keleti részeire, Franciaországban már havazott, Ausztriába szombat délután érkezett meg a nyugati régiókba. Ezúttal is az Alpok északi oldala lesz a szerencsésebb, a számítások szerint itt valamivel több hó hullhat, mint a főgerinc déli oldalán.
sortav
  11-18
15:36Courchevel: 3000-en a 3-völgy ingyenes napján (Sielok.hu)
Courchevel, a francia Három-Völgy egyik legismertebb síterepe immáron az ötödik éve kezdi meg a szezont egy rendkívüli nappal. Ezen a napon ingyen lehet síelni és más szolgáltatások is (pl. parkolás) is ingyenesek, amely egy gáláns ajánlat a nem az olcsóságáról híres sífalutól.
sortav
15:36Saalbach, Zauchensee, Zell am See: hétvégétől síelhető! (Sielok.hu)
Nagyszerű hírek érkeznek Ausztriából a mostani hétvége előtt. Az eddig is üzemelő gleccser és nem gleccser síterepek után újabb síterepeken kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepeken is bővül a kínálat, a hóágyúk pedig nagyon dolgoznak, a november 25-i hétvégére egy sor síterep kinyithat.
sortav
15:36Gyönyörű természetfilmek a szlovák hegyekről (Sielok.hu)
Majo Chudý, amatőr fotós és videós már három éve készíti csodás természetfilmjeit a szlovák hegyekről. Most készült el a sorozat harmadik része, amely közel egy évnyi fényképezés és filmezés termését dolgozza fel.
sortav
15:36Letolvajozta a síkölcsönzős, 35 milliós kártérítés? (Sielok.hu)
Valószínűleg nem a legkellemesebb érzés, ha a kölcsönződ és egyben szervizesed, ahová régóta hordod a léceidet, egyszerűen letolvajoz, hogy elloptad a lécét. Egyúttal még fogva is tart, amíg a rendőrök megérkeznek. Aztán kiderül, hogy nem is volt igaza. Jöhet a kártérítés, amerikai módra.
sortav
  11-14
11:15Szlovénia: havazás az alacsonyabb hegyekben is (Sielok.hu)
A tél első, de most már (majdnem) országos támadását mérte Szlovéniára. Már az alacsonyabban fekvő részeken, 300 méteres magasságban, is havazott. Az utakon hamisítatlan téli viszonyokkal találkoztak az autósok november közepén. Ami az autósoknak kellemetlenség, az ebben az esetben öröm lehet a síterepeknek hosszabb távon.
sortav
11:15Ausztria: 70 cm hóval indult a hét (Sielok.hu)
Vasárnapról hétfőre ismét markáns hidegfront érte el az országot, ami komoly lehűlést és a hegyekben nagy havat hozott, ezúttal a gleccserek jártak a legjobban.
sortav
11:15Edzésen szenvedett halálos baleset a francia síelő (Sielok.hu)
A francia David Poisson halálos balesetet szenvedett november 13-án a kanadai Nakiska síterepén. A Francia Sí Szövetség rövid közleménye szerint a baleset edzés közben történt. A baleset körülményeiről eddig nem adtak bővebb tájékoztatást.
sortav
11:15Advent a Kékesen: dec. 3-án lesz a télinyitó ünnep (Sielok.hu)
Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Kékestetőn az Angyalok tisztásán a Heves megyei télköszöntő Adventi eseményt. A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány 2017. december 3-án, vasárnap 10 órától várja az érdeklődőket.
sortav
  11-12
18:18Sölden: a gleccseren kívüli pályákon is lehet síelni (Sielok.hu)
Péntektől új fokozatba kapcsol a tiroli síterep. Eddig jobbára csak a gleccsereken lehetett síelni, péntektől azonban már néhány lentebbi pálya is használható. A héten körülbelül 65 cm hó hullott a környéken, ez tette lehetővé a Giggijoch részen található liftek és pályák beindítását.
sortav
18:18Vorarlbergben (Ausztria) is nyitott az első síterep (Sielok.hu)
Szombat reggel a legnyugatibb osztrák tartomány, Vorarlberg is megkezdi a 2017/18-as szezont. Először Silvretta Montafon síterep indítja be a lifteket, egyelőre még csak hétvégi üzemmódban. Novemberben hétközben még zárva tartanak, a teljes üzem november 30-án kezdődik.
sortav
18:18Samsal Dalibor Leviben kezdi meg a szezont (Sielok.hu)
Magyar indulója is lesz az alpesi sí világkupa szezonbeli első műlesikló futamának a férfiak versenyében. A magyar sísport eddigi legeredményesebb szlalomosa, Samsal Dalibor idén is pontszerzésre törekszik.
sortav
18:18Hintertuxon forgatta legújabb klipjét Ed Sheeran (Sielok.hu)
A hazánkban is kedvelt brit énekes legutóbbi videoklipjét az ausztriai Tirol tartományban forgatta, azon belül is Hintertux síterepén. Világszerte tegnap mutatták be a klipet először, amelyben természetesen többször is feltűnik a tiroli panoráma, valamint a gleccser síterepe.
sortav
  10-30
14:33Az első pár, akik naponta síeltek egy éven át (Sielok.hu)
Dokumentumfilm jelent meg mostanában arról a párról, akik először síeltek minden áldott nap egy egész éven át. A brit Arnie Wilson és francia barátnője, Lucy Dicker 1994-ben bejárták az egész világot, hogy minden nap csúszhassanak egyet.
sortav
14:33Phjongcshang 2018: a MOB 14-20 fős csapattal számol (Sielok.hu)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) számításai szerint 14-20 fős csapat indulhat a szerdához képest száz nap múlva rajtoló phjongcshangi téli játékokon.
sortav
  10-29
12:23Kékesi Márton is elindul a söldeni világkupán (Sielok.hu)
Kékesi Márton személyében magyar résztvevője is lesz az alpesi sí világkupa nyitóversenyének az ausztriai Söldenben. A Fullsport SE sízője, aki a februári világbajnokságon a legeredményesebb magyar versenyzőnek bizonyult, ezúttal a világkupa mezőnyében méreti meg magát óriás-műlesiklásban.
sortav
12:23Mátraszentistván: helikopterrel emelték be a liftoszlopokat (Sielok.hu)
Ezen a héten fontos fejezetéhez érkezett a mátraszentistváni Síparkban zajló új ülőlift építkezése. Szerencsére az időjárás is partner volt a munkálatoknál, így a Szlovákiából érkezett helikopter a helyére tudta emelni az új lift oszlopait. A liftet már az idén használhatja a nagyközönség.
sortav
12:23Sölden: hétvégén megkezdődik a világkupa sorozat (Sielok.hu)
Ahogy már megszokhattuk, október végén a tiroli Sölden gleccserén kezdik meg a szezont a világ legjobb alpesi síelői. A szezonkezdet most is stimmel, de a világ legjobb síelői közül sérülés és egyéb okok miatt sokan hiányoznak. Azért láthatunk feltörekvő fiatalokat és néhány nagy visszatérőt, pl. Ted Ligetyt.
sortav
12:23Miklós Edit először tesztelt szélcsatornában (Sielok.hu)
Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornájában tesztelték szerdán Miklós Edit alpesi síző légellenállását. A Magyarországon először végzett művelet során óránként 120 kilométeres szélsebességet értek el.
sortav
  10-22
19:11Félméteres hó esett a Kaukázusban (Sielok.hu)
Megérkezett a szezon első komolyabb havazása Grúziába. A Kaukázusban helyenként fél méter friss hó esett. Egyes források szerint utoljára öt éve esett október közepén ennyi hó.
sortav
19:11Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva (Sielok.hu)
Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban nem tudnák a szokásos színvonalat garantálni.
sortav
19:11Ausztria: hatalmas havazás jöhet a gleccserekre (Sielok.hu)
A legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban hatalmas havazás előtt állnak az osztrák hegyek. A szerencsésebb gleccsereken a mágikus egy méter friss hó is összejöhet szerdáig.
sortav
19:11Lackenhof: snowboard világkupa verseny januárban (Sielok.hu)
Hat év után ismét snowboard világkupa versenyt rendeznek a közvetlen szomszédunkban, vagyis Alsó-Ausztria síterepein. 2018. január 5-én és 6-án a világ legjobb férfi és női parallel óriás-műlesiklói versenyeznek egymással az Ötscher-hegyen.
sortav
  10-16
14:38Dolomitok: idén is őrült pénzek fejlesztésre (Sielok.hu)
Az olaszországi Dolomitok sírégió az idén a 44. szezonját kezdi el. Tavaly nagyon sokat költöttek fejlesztésekre, ezt a szokásukat idén is megtartották. Közel 70 millió eurós beruházásból csak a hóágyúzásra 12 milliót költenek az idén. Hóágyúzni tavaly is nagyon sokat kellett.
sortav
14:38Már Amerikában is kinyitott az első síterep (Sielok.hu)
Nem kellett sokáig várni arra, hogy az első (nem gleccser) síterep is megnyithatta kapuit az idei szezonban Észak-Amerikában. Az idei ősz eddig nagyszerű időjárási viszonyokat hozott a nyugat-amerikai hegyekben. Ennek és a hóágyúknak köszönhetően kezdődött meg a szezon egy kicsit korábban a szokásosnál.
sortav
sortav
    
Loading
megosztom: Iwiw Startlap Facebook Twitter
sortav
sortav
 
sortav
sortav
 TOP 4 óra hírek
 Roethlisberger Brady ellen az első helyért
Pittsburgh Steelers–New England Patriots rangadó a hét meccse.
 Hosszú Katinka saját világcsúcsát ostromolja
A második délelőtt is jól sikerült a magyaroknak a koppenhágai rövidpályás úszó Eb-n.
 Nagy Konrád két távon indulhat Phjongcshangban
A gyorskorcsolyázó 1000 és 1500 méteren áll rajthoz a februári téli olimpián.
 Putyin szerint politikai okokból fújták fel a doppingbotrányt
Az elnök megígérte a konstruktív együttműködést a WADÁ-val és a NOB-bal.
sortav
 TOP video
sortav
 TOP 24 óra hírek
 Wizz Air az év európai légitársasága díjat kapott
A Wizz Air elnyerte az Aviation 100 “Az Év Európai Légitársasága” címet. A díjat Owain Jones, a Wizz Air vállalati The post
 Canon EOS M100 a szelfibajnok kamera
A Canon ünnepi fotós workshopján az asztalon a Canon EOS M100 új profi kicsi kompakt gép, háttérben a jégpálya és The post Canon E
 Ski amadé: 69 millió eurós fejlesztések idén
Ausztria legnagyobb régiója az idén sem lassít, ami a fejlesztéseket illeti. A hazai síelők körében is népszerű síterepek az id
 Szélvihar miatt Jasná és Vratná is bezárt kedden
Komoly szélvihar söpört végig Szlovákiában tegnap. A szél fákat döntött az utakra, a sípályákra és a villanyvezetékekre. Enne
 2017.12.17 - Hűvösvölgy - Solymár light II.
Táv: kb.13 Km - Szintkülönbség: kb.320 m - - Részletek a www.setafika.hu oldal Túraprogramok menüjében---
 E-Fan X mint a hibrid elektromos hajtású jövő nagygépes demonstrátora
Airbus, Siemens és a Rolls-Royce közös fejlesztése az E-Fan X demonstrator három év múlva már repül. The post E-Fan X mint a hibri
 Svájc: lavina zúdult a sípályára
Az utóbbi napokban komoly mennyiségű hó hullott le a Nyugati-Alpokban, a francia, nyugat-olasz és svájci hegyekben. A közel méteres
 Roethlisberger Brady ellen az első helyért
Pittsburgh Steelers–New England Patriots rangadó a hét meccse.
 Hosszú Katinka saját világcsúcsát ostromolja
A második délelőtt is jól sikerült a magyaroknak a koppenhágai rövidpályás úszó Eb-n.
 Nagy Konrád két távon indulhat Phjongcshangban
A gyorskorcsolyázó 1000 és 1500 méteren áll rajthoz a februári téli olimpián.
 Putyin szerint politikai okokból fújták fel a doppingbotrányt
Az elnök megígérte a konstruktív együttműködést a WADÁ-val és a NOB-bal.
sortav

sortav
 
:: szemlézett oldalaink :::: impresszum :::: Ajánlj oldalt! ::