sortav
HOME FOCI AUTÓ KOSÁR KÉZI PÓKER EGYÉB VIDEO LIVESCORE POLITIKA BULVÁR TOP 50 WEBMASTEREKNEK
sortav
sortav
sortav
  nso vŠlogatott
sortav
  12-10
13:36Ikonikus magyar g√≥lok: Bene Ferenc beemelte (nso vŠlogatott)
Melyek voltak a magyar futball t√∂rt√©net√©nek legeml√©kezetesebb g√≥ljai? A Nemzeti Sport Hosszabb√≠t√°s mell√©klet√©ben megjelenŇĎ sorozat √∂t√∂dik r√©sz√©ben Bene Ferenc Benfic√°nak lŇĎtt g√≥lj√°t, minden idŇĎk egyik legszemtelenebb tal√°lat√°t id√©zz√ľk fel.
sortav
  12-06
23:49Kapit√°ny √ļr, gyŇĎznie kell! ‚Äď Sinkovics G√°bor publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
23:49B√≠zzunk a m√°gnesben! ‚Äď Malonyai P√©ter publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
23:49J√°tsz√≥t√°rsak ‚Äď L. Pap Istv√°n jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  12-02
23:17Ikonikus magyar g√≥lok: valahogy bement (nso vŠlogatott)
Melyek voltak a magyar futball t√∂rt√©net√©nek legeml√©kezetesebb g√≥ljai? Ez√ļttal v√°logatottunknak az 1997-es vb-selejtezŇĎben a finnek ellen Helsinkiben szerzett egyenl√≠tŇĎ g√≥lj√°t eleven√≠tj√ľk fel. Kezdve onnan, hogy Kereszt√ļri Andr√°s sz√∂gletbŇĎl beadta a labd√°t‚Ķ
sortav
23:17Ikonikus magyar g√≥lok: Albert mindenkit elfektetett (nso vŠlogatott)
Melyek voltak a magyar futball t√∂rt√©net√©nek legeml√©kezetesebb g√≥ljai? Sorozatunk folytat√°s√°ban Albert Fl√≥ri√°n√©t eleven√≠tj√ľk fel, aki 1959-ben az NSZK elleni m√©rkŇĎz√©sen k√°pr√°zatos cselek ut√°n tal√°lt a vend√©gek kapuj√°ba. A f√ľv√∂n fek√ľdt az eg√©sz n√©met v√©delem.
sortav
  11-27
04:10Leekens: Ne szeressenek minket! Tiszteljenek benn√ľnket, az sokkal jobb (nso vŠlogatott)
Belv√°rosi s√©ta a mosolyg√≥s Georges Leekensszel, aki √°ll√≠tja, j√≥ viszonyt √°pol az √©giekkel is, √©s lapunknak azt is el√°rulta, milyen √ľzenetet k√ľld√∂tt minap a feles√©g√©nek. A sz√∂vets√©gi kapit√°ny a gyŇĎzni akar√°s fontoss√°g√°r√≥l, a n√©lk√ľl√∂zhetetlen vez√©rekrŇĎl, a tehets√©gek √ļtj√°r√≥l, Nikolics Nemanja kijelent√©s√©rŇĎl √©s a tiszteletrŇĎl is besz√©lt a Nemzeti Sportnak.
sortav
04:10Maradjon fogalom ‚Äď Thury G√°bor jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  11-23
12:29TŇĪz √©s √©g√©s ‚Äď Kun Zolt√°n publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
12:29Majd sz√°z√©ves focicipŇĎ a fradista m√°rt√≠r hagyat√©k√°nak fŇĎ √©kess√©ge (nso vŠlogatott)
Sz√°z√©ves t√°rgyak is fellelhetŇĎk, nem is kev√©s, T√≥th-Potya Istv√°n hagyat√©k√°ban, amelynek darabjait az 1945-ben m√°rt√≠rhal√°lt halt futballnagys√°g unok√°ja mutatta meg lapunknak. Potya nemcsak nagyszerŇĪ labdar√ļg√≥, remek ember is volt, szellemi hagyat√©ka is p√©ld√°s ‚Äď az √©lete pedig k√©sz reg√©ny, sz√°mos elfeledett, rosszul ismert vagy a k√∂ztudatba be sem ker√ľlŇĎ t√∂rt√©nettel.
sortav
  11-19
14:03A c√≠mzett: Dzsudzs√°k Bal√°zs ‚Äď Sinkovics G√°bor publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
  11-18
13:03Ikonikus magyar g√≥lok: kap√°sg√≥l az √∂r√∂kk√©val√≥s√°gnak (nso vŠlogatott)
Melyek voltak a magyar futball t√∂rt√©net√©nek legeml√©kezetesebb g√≥ljai? Sorozatunk folytat√°s√°ban Farkas J√°nos√©t eleven√≠tj√ľk fel, aki az 1966-os angliai vil√°gbajnoks√°gon ‚Äď szerint√ľnk ‚Äď a vb g√≥lj√°t lŇĎtte kap√°sb√≥l a brazilok h√°l√≥j√°ba.
sortav
13:03November 17. ‚Äď Sz√∂llŇĎsi Gy√∂rgy jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
13:03Futballh√≠d ‚Äď TŇĎke J√°nos publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
13:03A 27 √©vn√©l fiatalabbakn√°l √≥ri√°si fekete lyuk t√°tong a v√°logatottn√°l (nso vŠlogatott)
A Nemzeti Sport Online a v√°logatott sz√°m√°ra lez√°rul√≥ 2017-es esztendŇĎ ut√°n k√©tr√©szes statisztikai √∂sszefoglal√≥ban tekint vissza a m√∂g√∂tt√ľnk hagyott idŇĎszakra. A csapatteljes√≠tm√©nyre vonatkoz√≥ mutat√≥k egy r√©sz√©t m√°r a Costa Rica elleni meccset megelŇĎzŇĎen megt√°rgyaltuk, most j√∂jjenek a kerettel kapcsolatos, a j√°t√©kosok p√°ly√°ra l√©p√©s√©t, √°tlag√©letkor√°t √©rintŇĎ sz√°mok. A statisztik√°k is j√≥l mutatj√°k, hol kezdŇĎdnek a legnagyobb probl√©m√°k...¬†
sortav
  11-13
19:00√Čjszakai j√°ratok ‚Äď De√°k Zsigmond publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
19:00Nem jobbak, de... ‚Äď Malonyai P√©ter jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
19:00Mezt√©pŇĎk ‚Äď Sinkovics G√°bor jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  11-11
19:03Dzsudzs√°k Bal√°zs: Sz√©gyen, ami t√∂rt√©nt; ez az √©v csŇĎd volt (nso vŠlogatott)
Dzsudzs√°k Bal√°zs, a magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott csapatkapit√°nya arra v√°r, hogy olyan j√°t√©kosok √©rkezzenek, akik let√©pik r√≥luk a mezt. A k√∂z√©pp√°ly√°s a Luxemburgt√≥l elszenvedett 2‚Äď1-es veres√©g ut√°n azt is l√°tja, hogy a 2017-es esztendŇĎ csŇĎd volt a j√°t√©kosoknak is.
sortav
19:03Maradunk, akik vagyunk ‚Äď B√°lint M√°ty√°s jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
19:03F√°jdalmas ‚Äď Sz√∂llŇĎsi Gy√∂rgy publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
19:03Ikonikus magyar g√≥lok: Kar√°ba J√°nos Manchester United elleni bomb√°ja (nso vŠlogatott)
Melyek voltak a magyar futball t√∂rt√©net√©nek legeml√©kezetesebb g√≥ljai? A Nemzeti Sport Hosszabb√≠t√°s mell√©klet√©ben megjelenŇĎ sorozat elsŇĎ fejezet√©ben Kar√°ba J√°nos Manchester United ellen lŇĎtt √≥ri√°si g√≥lj√°t id√©zz√ľk fel, amellyel a Ferencv√°ros a VVK d√∂ntŇĎj√©be jutott.
sortav
  11-04
22:48Nagyfater blues ‚Äď Sinkovics G√°bor publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
22:48√öjratervez√©s ‚Äď De√°k Zsigmond jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
22:48‚ÄěNesze semmi, fogd meg j√≥l!‚ÄĚ; ‚ÄěEnnyi erŇĎvel Storck is maradhatott volna‚ÄĚ ‚Äď olvas√≥ink √≠rt√°k az √ļj kapit√°nyr√≥l (nso vŠlogatott)
A Magyar Labdar√ļg√≥-sz√∂vets√©g h√©tfŇĎn megnevezte Bernd Storck ut√≥dj√°t, a belga Georges Leekens k√©t√©ves szerzŇĎd√©st √≠rt al√°. A magyar futballt√°rsadalmat, √≠gy a Nemzeti Sport Online f√≥rumoz√≥it is megosztja a 68 esztendŇĎs szakember √©rkez√©se. A hozz√°sz√≥l√°sok k√∂z√ľl szemezgett√ľnk.
sortav
22:48Szoros emberfog√°s ‚Äď Vincze Andr√°s jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  10-28
22:18Lars Lagerb√§ck ‚Äď Vincze Andr√°s jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  10-25
20:55‚ÄěF√ľrdŇĎk√∂penyben, k√∂nnyek k√∂z√∂tt b√ļcs√ļztam el‚ÄĚ (nso vŠlogatott)
Manaps√°g is nagy n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvend az Anderlechtn√©l Ladinszky Attila, aki √ļjra r√©gi sikereinek sz√≠nhely√©n, az Anderlecht-stadionban j√°rt.
sortav
20:55Elek √Ākos: Az √ļj kapit√°ny? Mindegy, ki az, csak norm√°lis legyen (nso vŠlogatott)
Elek √Ākos, a Kajrat Almati k√∂z√©pp√°ly√°sa √ľzenetben k√∂sz√∂nte meg a k√∂z√∂s munk√°t Bernd Storcknak, √©s sosem felejti el a t√°voz√≥ sz√∂vets√©gi kapit√°nynak, hogy b√≠zott benne.
sortav
20:55Vissza a gy√∂kerekhez ‚Äď Dlusztus Imre publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
20:55ErŇĎnl√©t √©s neml√©t ‚Äď Csurka Gergely publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
  10-16
16:41Folytat√≥d√≥ D√°rdai-korszak? ‚Äď Sz√∂llŇĎsi Gy√∂rgy jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
16:41Mi lesz a Storck-csapattal? T√∂bb mint 20 n√©met szakember j√∂vŇĎje v√°lhat k√©rd√©sess√© (nso vŠlogatott)
Kedden MLSZ eln√∂ks√©gi √ľl√©s! A Magyar Labdar√ļg√≥-sz√∂vets√©g el√∂lj√°r√≥i az egyebek napirendi pontban Bernd Storck j√∂vŇĎj√©rŇĎl is d√∂ntenek, a helyzet viszont kor√°ntsem olyan egyszerŇĪ, hogy a n√©met szakember megy vagy marad... Bernd Storck sz√∂vets√©gi kapit√°ny meneszt√©se alapos √°talak√≠t√°sokkal j√°rna a sz√∂vets√©g szakmai st√°bj√°ban is, hiszen a legt√∂bb fontos poz√≠ci√≥t n√©met szakemberek t√∂ltik be. √Ėsszesen legal√°bb h√ļsz n√©met MLSZ-alkalmazott j√∂vŇĎj√©t befoly√°solhatja a sportigazgat√≥ √©s sz√∂vets√©gi kapit√°ny j√∂vŇĎje.
sortav
16:41K√©t macska ‚Äď Malonyai P√©ter publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
16:41Ak√°cos √ļt ‚Äď Sinkovics G√°bor publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
  10-13
17:13Szeizmogr√°f ‚Äď Thury G√°bor jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
17:13‚ÄěHa a nagymam√°m √ľl a kispadon, akkor is el√©r ennyit a v√°logatott‚ÄĚ (nso vŠlogatott)
‚ÄěHa a nagymam√°m √ľl a kispadon...‚ÄĚ ‚Äď Nagy L√°szl√≥ √©les kritik√°val illette Bernd Storck munk√°ss√°g√°t, Fazekas L√°szl√≥ a minŇĎs√©get hi√°nyolja, Garaba Imre a realit√°st l√°tta a produkci√≥ban, m√≠g Lisztes Kriszti√°n √∂r√ľlt a g√≥lnak.
sortav
17:13Tizenk√©t pont ‚Äď Vincze Andr√°s jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  10-11
20:43Lehet enn√©l lejjebb is: a vb-selejtezŇĎ s√∂t√©t j√∂vŇĎt √≠g√©r a v√°logatottnak (nso vŠlogatott)
A magyar v√°logatott a realit√°soknak megfelelŇĎen a harmadik helyen, √°m a v√°rakoz√°sokt√≥l messze elmarad√≥ pontsz√°mmal √©s j√°t√©kkal z√°rta a 2018-as vil√°gbajnoks√°g selejtezŇĎit, melyek m√©lypontja az Andorra elleni idegenbeli kudarc volt. Cs√ļcspontja meg‚Ķ ‚Äď h√°t, itt neh√©z helyzetben lenn√©nk, ha meg kellene jel√∂lni b√°rmit. A legkellemetlenebb az, hogy sokkal ink√°bb a helyzet rosszabbod√°sa, mint javul√°sa k√∂vetkezne logikusan a kialakult helyzetbŇĎl.
sortav
20:43Mi a k√∂z√∂s Bar√≥tiban, M√©sz√∂lyben, Csankban, Matth√§usban √©s Storckban? (nso vŠlogatott)
A c√≠mben feltett k√©rd√©sre az a v√°lasz, hogy mindannyian legal√°bb t√≠z veres√©get szenvedtek el a magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott sz√∂vets√©gi kapit√°nyak√©nt. SŇĎt, tov√°bbi √∂t olyan tr√©nerrŇĎl tudunk, aki Bar√≥ti√©khoz hasonl√≥an szint√©n legal√°bb t√≠z veres√©g r√©szese volt a nemzeti egy√ľttes kispadj√°n. √Ām t√≠z (tizenegy, stb.) √©s t√≠z (tizenegy, stb.) zak√≥ k√∂z√∂tt is van k√ľl√∂nbs√©g, hiszen nem mindegy, hogy csak h√©tszer vagy mondjuk hatvank√©tszer nyer k√∂zben az ember.
sortav
20:43Volt d√°rdaipaliz√°s, ‚Äěauf Wiedersehen‚ÄĚ, a v√©g√©n Himnusz ‚Äď de nem √ļgy (nso vŠlogatott)
Ahogyan azt olvas√≥ink m√°r megszokhatt√°k, a hazai vb-selejtezŇĎk ut√°n (√©s legut√≥bb Sv√°jcb√≥l is) szubjekt√≠v, hangulatjelentŇĎ √≠r√°ssal jelentkez√ľnk. Ezzel a szok√°sunkkal most sem szak√≠tunk, egy√ļttal egy kicsit √©rt√©kelj√ľk is a most z√°rul√≥ selejtezŇĎsorozatot ‚Äď Magyarorsz√°g‚ÄďFer√∂er (1‚Äď0), ahogy mi l√°ttuk.
sortav
20:43‚ÄěShow must go on‚Ķ Storck must go home‚ÄĚ ‚Äď √≠gy l√°tj√°k √∂n√∂k (nso vŠlogatott)
Mint meg√≠rtuk, a magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott 1‚Äď0-ra legyŇĎzte hazai p√°ly√°n Fer√∂ert az eur√≥pai vb-selejtezŇĎk csoportszakasz√°nak utols√≥ fordul√≥j√°ban. A m√©rkŇĎz√©s a siker ellen√©re rengeteg indulatot v√°ltott ki ‚Äď a magyar szurkol√≥k p√©ld√°ul az elsŇĎ f√©lidŇĎ hajr√°j√°ban Bernd Storck sz√∂vets√©gi kapit√°ny ellen t√ľntettek. A Nemzeti Sport Online most √∂sszeszedett n√©h√°nyat a szurkol√≥kt√≥l be√©rkezŇĎ v√©lem√©nyek k√∂z√ľl.
sortav
  10-07
19:27112 √©v rekordjait √≠rj√°k √°t, ellen√ľnk d√∂nthetnek √ļjabb cs√ļcsokat (nso vŠlogatott)
A magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott szombat este Sv√°jc ellen folytatja szerepl√©s√©t a vil√°gbajnoki selejtezŇĎk√∂n. A csoportban a legfŇĎbb k√©rd√©sek egy r√©sze m√°r eldŇĎlt: csak a sz√°zsz√°zal√©kos teljes√≠tm√©nnyel vezetŇĎ Sv√°jc, illetve Portug√°lia juthat m√°r tov√°bb, a k√©t csapat az utols√≥ fordul√≥ban ‚Äěcsoportd√∂ntŇĎt‚ÄĚ j√°tszik Lisszabonban. A sv√°jciak 112 √©ves futballt√∂rt√©nelm√ľk legjobb sorozat√°val v√°rj√°k a mieinket.
sortav
09:44Ember a Holdon ‚Äď Sinkovics G√°bor jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  10-06
18:05‚ÄěNem az a baj, hogy nem itt sz√ľlettek, hanem, hogy a himnuszt sem √©neklik!‚ÄĚ (nso vŠlogatott)
A magyar labdar√ļg√≥-v√°logatott szombaton vil√°gbajnoki selejtezŇĎt j√°tszik Sv√°jccal B√°zelben. √Čs b√°r az eredm√©nyek alapj√°n azt hihetn√©nk, itt kolb√°szb√≥l √©s focilabd√°b√≥l van a ker√≠t√©s, az√©rt akadnak probl√©m√°k‚Ķ
sortav
18:05Az olaszok azt csin√°ltak, amit csak akartak ‚Äď hatot kaptak U21-eseink (nso vŠlogatott)
A magyar U21-es labdar√ļg√≥-v√°logatott 6‚Äď2-re kikapott az olasz koroszt√°lyos nemzeti egy√ľttestŇĎl a k√©t csapat cs√ľt√∂rt√∂k esti felk√©sz√ľl√©si m√©rkŇĎz√©s√©n, a Szusza Ferenc Stadionban.
sortav
18:05Visszav√°g√≥ ‚Äď Dlusztus Imre publicisztik√°ja (nso vŠlogatott)
sortav
18:05Az √∂r√∂ks√©g ‚Äď Vincze Andr√°s jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
  09-29
16:31Akik a rom√°n mezt is felveszik, csak hogy magyar v√°logatottak lehessenek (nso vŠlogatott)
A Nemzeti Sport Online h√°rom √©ve m√°r k√©t cikkben is foglalkozott a 2012-ben alap√≠tott, a gyakorlatban 2013 √≥ta mŇĪk√∂dŇĎ Sz√©kelyf√∂ld Labdar√ļg√≥ Akad√©mi√°val. A k√∂zelm√ļltban pedig megjelentek az elsŇĎ ‚Äěsz√©kely fecsk√©k‚ÄĚ a magyar ut√°np√≥tl√°s-v√°logatottakban. Szondy Zolt√°nnal az akad√©mia eddig megtett √ļtj√°r√≥l, a sz√©kely tehets√©gek lehets√©ges j√∂vŇĎj√©rŇĎl is besz√©lgett√ľnk.¬†
sortav
  09-27
19:10√Čvz√°r√≥ ‚Äď De√°k Zsigmond jegyzete (nso vŠlogatott)
sortav
sortav
    
Loading
megosztom: Iwiw Startlap Facebook Twitter
sortav
sortav
 
sortav
sortav
 TOP 4 óra hírek
 Roethlisberger Brady ellen az elsŇĎ hely√©rt
Pittsburgh Steelers‚ÄďNew England Patriots rangad√≥ a h√©t meccse.
 Hossz√ļ Katinka saj√°t vil√°gcs√ļcs√°t ostromolja
A m√°sodik d√©lelŇĎtt is j√≥l siker√ľlt a magyaroknak a koppenh√°gai r√∂vidp√°ly√°s √ļsz√≥ Eb-n.
 Nagy Konr√°d k√©t t√°von indulhat Phjongcshangban
A gyorskorcsolyázó 1000 és 1500 méteren áll rajthoz a februári téli olimpián.
 Putyin szerint politikai okokb√≥l f√ļjt√°k fel a doppingbotr√°nyt
Az eln√∂k meg√≠g√©rte a konstrukt√≠v egy√ľttmŇĪk√∂d√©st a WAD√Ā-val √©s a NOB-bal.
sortav
 TOP video
sortav
 TOP 24 óra hírek
 Wizz Air az √©v eur√≥pai l√©git√°rsas√°ga d√≠jat kapott
A Wizz Air elnyerte az Aviation 100 “Az √Čv Eur√≥pai L√©git√°rsas√°ga‚ÄĚ c√≠met. A d√≠jat Owain Jones, a Wizz Air v√°llalati The post
 Canon EOS M100 a szelfibajnok kamera
A Canon √ľnnepi fot√≥s workshopj√°n az asztalon a Canon EOS M100 √ļj profi kicsi kompakt g√©p, h√°tt√©rben a j√©gp√°lya √©s The post Canon E
 Ski amad√©: 69 milli√≥ eur√≥s fejleszt√©sek id√©n
Ausztria legnagyobb r√©gi√≥ja az id√©n sem lass√≠t, ami a fejleszt√©seket illeti. A hazai s√≠elŇĎk k√∂r√©ben is n√©pszerŇĪ s√≠terepek az id√
 Sz√©lvihar miatt Jasn√° √©s Vratn√° is bez√°rt kedden
Komoly szélvihar söpört végig Szlovákiában tegnap. A szél fákat döntött az utakra, a sípályákra és a villanyvezetékekre. Enne
 2017.12.17 - HŇĪv√∂sv√∂lgy - Solym√°r light II.
T√°v: kb.13 Km - Szintk√ľl√∂nbs√©g: kb.320 m - - R√©szletek a www.setafika.hu oldal T√ļraprogramok men√ľj√©ben---
 E-Fan X mint a hibrid elektromos hajt√°s√ļ j√∂vŇĎ nagyg√©pes demonstr√°tora
Airbus, Siemens √©s a Rolls-Royce k√∂z√∂s fejleszt√©se az E-Fan X demonstrator h√°rom √©v m√ļlva m√°r rep√ľl. The post E-Fan X mint a hibri
 Sv√°jc: lavina z√ļdult a s√≠p√°ly√°ra
Az ut√≥bbi napokban komoly mennyis√©gŇĪ h√≥ hullott le a Nyugati-Alpokban, a francia, nyugat-olasz √©s sv√°jci hegyekben. A k√∂zel m√©teres
 Roethlisberger Brady ellen az elsŇĎ hely√©rt
Pittsburgh Steelers‚ÄďNew England Patriots rangad√≥ a h√©t meccse.
 Hossz√ļ Katinka saj√°t vil√°gcs√ļcs√°t ostromolja
A m√°sodik d√©lelŇĎtt is j√≥l siker√ľlt a magyaroknak a koppenh√°gai r√∂vidp√°ly√°s √ļsz√≥ Eb-n.
 Nagy Konr√°d k√©t t√°von indulhat Phjongcshangban
A gyorskorcsolyázó 1000 és 1500 méteren áll rajthoz a februári téli olimpián.
 Putyin szerint politikai okokb√≥l f√ļjt√°k fel a doppingbotr√°nyt
Az eln√∂k meg√≠g√©rte a konstrukt√≠v egy√ľttmŇĪk√∂d√©st a WAD√Ā-val √©s a NOB-bal.
sortav

sortav
 
:: szemlézett oldalaink :::: impresszum :::: Ajánlj oldalt! ::